Kalender   contact   
Groep 5B
Wij zijn een hele gezellige groep! Er zitten 28 kinderen in onze groep, 14 jongens en 14 meisjes. Juf Loes is onze juffrouw en ze is er de hele week. Op maandag en dinsdag is juf Christine er ook, zij is aan het leren voor juf en dit is haar laatste jaar.

In groep 5 leren we een heleboel. Dit schooljaar hebben we er 3 nieuwe vakken bij gekregen: geschiedenis, aardrijkskunde en natuniek! Bij spelling werken we voortaan ook in de TOM-groepen, net zoals bij het rekenen.

We mogen en moeten steeds meer zelf doen. Iedereen heeft een rode pen gekregen, nu kunnen we steeds meer zelf nakijken!

Tussen al het leren door doen we vaak een energizer. Dit zijn korte, leuke en gezellige spelletjes.

Wil je weten wat we nog meer doen in de klas, lees de gebeurtenissen maar.

Veel plezier!!

 
Groepsleerkracht(en)MaDiWoDoVr
 
GymroosterMaDiWoDoVr
Ochtend           x      
Middag               
 
Gebeurtenissen
 * Mindmap – 26 juni 2012
De oma van Noor wilde groep 5b graag een stukje van de mindmap laten zien. We zijn eerst naar het Servaashof gelopen, daar zagen we van allerlei soorten kunst. Van foto’s tot grote beelden. Er was zelfs een telefoon waarin de kinderen konden praten. De kabouters vertelden het door.
Daarna zijn we naar de kerktoren gegaan, daar waren 3 ruimtes vol met kunst. Een reuzendraaimolen welke achteruit draaide. De drie nonnen en in het begin nog een stukje film over de kerkklokken. Op het eind mochten we zelfs bovenin de kerktoren bij de klokken. En wat klinkt dat hard!! Gelukkig was het 3 uur toen we daar stonden en geen 12 uur…
 * Juf Lucy’s jubileum – 21 juni 2012
Op deze eerste zomerdag werden we verwend door Juf Lucy. In maart was ze al 25 jaar juf, dat moest natuurlijk gevierd worden. De twee dames, Clara en Bertha stonden ons buiten op te wachten. We moesten wel even zelf werken om daarna te kunnen genieten van ons eigen gemolken bekertje ranja. En… in de klas nog een heerlijk koeiensnoepje 
 * Griezeldag vervolg – 11 juni 2012,
We hadden griezeldag. En er kwam een meneer. Hij heten meneer Jos. Hij had allemaal dieren mee genomen.
Er waren slangen en muizen, hamsters, een vogelspin en een sissende kakerlak.
De vogelspin mocht je op je hand houden. En de slang om je nek, het was een wurgslang. Maar hij kan geen mensen wurgen. Ook geen babys, die zijn te groot voor hem. Er waren ook wandelende takken. Die liet hij alleen zien, want er kan een pootje afbreken. En messchien niet meer aangroeien. We begonnen met de chinchilla. Hij was heel lekker zacht. En meneer Jos gooide hem in de lucht en vangde hem weer.
De muizen mocht je vast pakken. Maar niet zomaar! Je moest ze aan de staart pakken, maar niet te lang, dat vinden ze niet fijn.
Geschreven door Roy van Lierop, groep 5b
 * Verjaardagendag – 11 mei 2012,
Vrijdag om 10.00 uur begon het spektakel. Allereerst werd er voor alle juffen gezongen. Samen werden ze 131 jaar!
Een heus taartbuffet stond klaar, door alle kinderen zelf gemaakt. Van brownies tot cakejes. ONTZETTEND LEKKER!!
Dan naar buiten, eventjes pauze om daarna lekker in de aula te genieten van de geweldige optredens. Dansjes, toneeltjes, kunstjes een gedicht… Helemaal leuk!!
’s Middags nog een spellencircuit, flessenvoetbal, stoepkrijten, ren je rot! en de klassenbioscoop.
De rest van het taartenbuffet nog opgegeten, of ja, dat wat we nog op konden. De andere meesters en juffen hebben er ook nog van gesmuld.
Het was een TOPDAG!!
 *  Het afscheid van juf Christine… Woensdag 30-05-2012

Juf Christine kreeg een etagère met alle namen van groep 5 b en een theedoos met zelfgemaakte theezakjes.
Het begon met een quiz over juf Christine. Je had rode, gele, en ook groene strookjes.
A was rood, B was geel en C was groen.
Het team die de meeste vragen goed hadden kregen drie spekjes. De andere kregen er twee. Toen gingen we naar buiten.
Een jongen en een meisje kregen samen een ballon.
Met zijn tweeën moest je naar de overkant en terug met de ballon tussen de buiken.
We hebben ook een race gedaan. Je moest met je team een rijtje maken. De eerste mochten rennen, de ballon kapot stampen en daarna mocht de volgende rennen, net zolang totdat alle ballonnen stuk waren.
In de klas kregen wij nog van juf Christine een kartonnen taartpunt met wat lekkers erin en er zat een lief kaartje bij. ’s Middags had ze op haar school haar laatste gesprek… en ja hoor… ze is nu een ECHTE juf!
 * Griezeldag – 1 juni 2012,
Griezelig begon deze dag in de klas met een griezelverhaal. Daarna vertrokken alle griezels met de gruwelijke griezelouders naar Overloon. In het spookbos werden hutten gebouwd en de griezeltocht gelopen… Daar werd bloed gedronken, voorwerpen tussen de ‘wormen’ gevoeld en getest hoe dapper je was in de donkere tunnel.
Ondanks de gruwelijke regendruppels hebben we een grandioze griezeldag gehad!!
En op 11 juni komt er nog een gruwelijke verrassing….
 * Verjaardagendag – 11 mei 2012,
Vrijdag om 10.00 uur begon het spektakel. Allereerst werd er voor alle juffen gezongen. Samen werden ze 131 jaar!
Een heus taartbuffet stond klaar, door alle kinderen zelf gemaakt. Van brownies tot cakejes. ONTZETTEND LEKKER!!

Dan naar buiten, eventjes pauze om daarna lekker in de aula te genieten van de geweldige optredens. Dansjes, toneeltjes, kunstjes een gedicht… Helemaal leuk!!

’s Middags nog een spellencircuit, flessenvoetbal, stoepkrijten, ren je rot! en de klassenbioscoop.
De rest van het taartenbuffet nog opgegeten, of ja, dat wat we nog op konden. De andere meesters en juffen hebben er ook nog van gesmuld.

Het was een TOPDAG!!
 * Paardrijden 24 april 2012
Het is nationale sportweek. Met onze klas mochten we richting Vlakwater om daar naar de paarden te kijken, ze te verzorgen en erop te rijden!!
We hebben zelfs een veulentje van twee weken oud gezien. En we hebben met de voetballen van de paarden mogen voetballen!
 * Figuurzagen – 20 april 2012
Eigenlijk is het alweer een tijdje geleden, maar we hebben met de hele klas gefiguurzaagd. Dit ging ontzettend goed! En het resultaat mag er wezen. Wat we hebben gemaakt is nog een geheimpje… het is voor Moederdag… Ssssstttt!
 * Voetbalwedstrijd – 18 april 2012
Met een paar meiden van onze klas en twee dames van 6a vormden we een meidenvoetbalteam ‘Petrus’Banden 2’. Een gouden team! Edsilia had wel twee goals gemaakt!! Geen prijs gewonnen, maar wel ontzettend gezellig gehad!!!!!!
 * Slagwerkles – 17 april 2012
Dinsdag hebben we een boel onbekende maar ook bekende instrumenten gezien. Vandaag stond alles in het teken van ‘slagwerk’. We mochten ook zelf meedoen. Wat een volume zeg!! Het was in de hele school te horen!!
 * Stijldanswedstrijd – 7 april 2012
Op zaterdag mochten alle kinderen
die de lessen van Jorianne Jansen
Hebben gevolgd meedoen met de wetstrijd stijldansen.
Het was een groot succes alle kinderen hadden plezier. en er waren 6 prijzen er waren twee tweetallen van de Petrus’Banden naar de finale mochten.
Er was een van onze klas en een van groep 5a.
En Myrthe en Alec van groep 5b waren eerste.
En hadden dus gewonnen.
En ze mochten gratis nog lessen van het stijldansen
Volgen en hebben zich allebei opgegeven.
En op het einde kreeg iedereen een mediale van stijldansen.

Van:Fleur & Ivar


Dit stukje is getypt door Ivar en Fleur
 * Weeksluiting – 6 april 2012
In het leerling-panel is besproken dat er behoefte is aan een weeksluiting. Met de klas hadden we deze de laatste dag van maart gepland, maar bijna niemand had zich ingeschreven!! Daarom een week later een herkansing. En wat was het gezellig, leuke dansjes, mooie dansjes een grappig stukje. De hele klas mocht meedoen!
 * Laatste les – 2 april 2012,
De koppels zijn nu gemaakt, iedereen die 7 april om 17.00 kan dansen mag meedoen. Sommige jongens mogen twee keer dansen! Meer kans op de beker dus…
Het ziet er al goed uit, juf Jorianne heeft ons ontzettend goed leren stijldansen, dat zullen we tijdens de wedstrijd wel laten zien!
 * stijldansen 23 januari
23 januari hebben we voor het eerst geoefend met stijldansen:

Met de hele groep leerden we wat stappen en passen. Ondertussen zijn we alweer een stuk verder. Het is nu 19 maart en we hebben onze eigen danspartner. De Jive, Rumba en Chachacha oefenen we iedere maandagmiddag. Het is erg leuk en we zijn benieuwd wie er 7 april aan de wedstrijd mee mogen doen.
 * Dinsdag 13 maart, een speciale muziekles
Normaal krijgen we altijd les van juf Frencis. Dit keer hadden we een bijzondere muziekles. We kregen een heleboel uitleg over blaasinstrumenten. Zo hebben we kennis gemaakt met enkele koperen en houten blaasinstrumenten. Het was erg mooi en interessant om te zien, maar vooral om te horen.
Het leukst was natuurlijk toen we zelf mochten proberen geluid uit een instrument te krijgen!!
 * Handvaardigheid
Handvaardigheid Kleien 28-02-2012 en verven 13-03-2012
 * Schaatsen – 12 december 2011
Geweldig! Maandag 12 december mochten we met de groepen 5 t/m 8 van de Petrus’Bandenschool schaatsen op de ijsbaan in het dorp! Het was een ontzettend leuke middag. Zie hier onze groepsfoto!

 * Werelddans – 28 november 2011
Deze maandag liepen we naar Kunstencentrum Jeruzalem. Daar volgden we de workshop ‘Werelddans’! We leerden allerlei pasjes en bewogen of muziek van verschillende landen.
 * Pieten op bezoek – 24 november 2011,
Jaja, het is zover, na 2 keer de schoen te zetten, nog steeds niets gekregen te hebben… kwamen er twee pieten onze school bezoeken.
In de klas was het een heel spektakel, zelfs de hersenpomp kwam eraan te pas…
 * Kinderboekenweek – 21 oktober 2011,
Hoewel de Kinderboekenweek officieel geëindigd is, kregen we toch nog een bezoekje van Lynn’s grootste held. Haar vader! Hij werkt in het leger en vertelde wat hij allemaal moest doen. Met foto’s liet hij zien hoe het er in de gebieden uit zag waar hij naar toe moest gaan. We leerden veel, nu weten we waarom ze op een matras op de grond slapen en niet in een bed…
Als afsluiting mochten we de rugzak nog om, even voelen hoe zwaar de bagage is. We kregen ook nog echt legervoedsel te proeven!

 * Kinderboekenweek - 13 oktober 2011,
Iedereen heeft zo zijn held. Casper uit groep 5b ziet zijn grote broer als held. Max kwam daarom in de klas vertellen wat hij allemaal doet. Alle kinderen luisterden geboeid naar hockeyheld Max.
 * Kinderboekenweek – 13 oktober 2011,
Fleur uit groep 5b nodigde een familielid uit om bij ons in de klas voor te komen lezen. Leonie las voor uit twee heldenboeken, Daantje de Wereldkampioen en Pluk van de Petteflet! Wat waren de stukjes spannend!

 * Kinderboekenweek - 23 september 2011,
De bibliotheek van Venray organiseerde een wedstrijd. Maak met je klas een heldenwerkstuk en maak kans op een workshop van een verhalenverteller!!! Nou dat wilden wij wel winnen. Met de klas besloten we een groot heldenboek te maken waarop iedereen zijn eigen held kon plakken. Het resultaat ziet er erg leuk uit!